Muutus algab kodukohast

Õnnitlused Eesti Vabariigi 95. sünnipäeval

Head sõbrad ja kaasvõitlejad,

õnnitlen teid kõiki Eesti Vabariigi üheksakümne viiendal sünnipäeval!

Täna, iseseisvuspäeval, tunneme üheskoos uhkust Eesti riigi ja rahva ajaloo ja saavutuste üle. Meil on, mille üle uhked olla ja mille üle rõõmu tunda.
Palju sellest, millest unistasid meie esivanemad saja aasta eest ja millest unistasime meie ja meie vanemad veerand sajandit tagasi, on teoks saanud.

Kui aga pöörame oma pilgud tulevikku, peame täna tunnistama, et vaatamata iseolemise imele ei ole parem homne hoopiski iseenesestmõistetav. Kui minevikus suutsime taudide, ikalduste ja võõraste vallutajate kiuste rahvana püsima jääda ja luua oma riigi, siis tänasel päeval ja tulevikus peame toime tulema üleilmastumise ohtude ja ahvatlustega. Õigeid valikuid langetada ei ole täna sugugi lihtsam kui meie ajaloo pöördelistel hetkedel.

Täna on meie kätes, kas suudame teha Eestist riigi, kus Eesti inimesed tunnevad ennast kindlalt ja turvaliselt. Kas suudame teha teha Eestist ühiskonna, kus igaühe mured ja ootused on meie kõigi ühine asi, kus riik on ja tegutseb kõigi oma inimeste heaolu ja turvatunde heaks. Meie kohus on seda suuta.

Loome üheskoos ilusama ja hoolivama Eesti!

Sven Mikser
SDE esimees

24.02.2013

x
Liitu uudiskirjaga