Muutus algab kodukohast

Andres Anvelt: ühe partei ainuvõim Tallinnas tuleb murda

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna Tallinna linnapeakandidaat sügisestel kohalikel valimistel on Andres Anvelt, otsustasid täna õhtul Rahvusraamatukogus üldkogu pidanud pealinna sotsiaaldemokraadid.

Anvelti kinnitusel tuleb ühe partei ainuvõim asendada Tallinnas ausa ja demokraatliku linnajuhtimisega. “Sotsiaaldemokraatide eesmärgiks on üheparteilise linnajuhtimise murdmine ning elanike ja kodanikuühenduste tegelik kaasamine linna igapäevaelu korraldamisse,“ lausus Anvelt. „Tallinlased peavad saama sisulise võimaluse öelda sõna sekka oma elu puudutavate otsuste tegemisse. Näiteks detailplaneeringute puhul on sageli nii, et need inimesed, kes uute arenduste vahel elama peavad, saavad kõige viimasena arvamust avaldada.“

Sama oluline on Anvelti sõnul riigi ja Tallinna vahelise vastasseisu lõpetamine ning dialoogi taastamine. „Aastaid kestnud keskvõimu ja pealinna vastandumisest on Tallinn ja tema elanikud vaid kaotanud. Linna arengule aitab kaasa koostöö, mitte vastastikune ärategemine ning süüdistuste pildumine,” lausus sotsiaaldemokraatide Tallinna esinumber.

“Tallinna linna juhtimise korda seadmine on täna olulisem, kui kunagi varem. Andres on selleks ilma igasuguse kahtluseta õige mees,” lausus Sotsiaaldemokraatliku Erakonna esimees Sven Mikser. “Andresel on tugev taust on sisejulgeoleku valdkonnas, aga ta on ka tunnustatud intellektuaal ja arvamusliider erinevatel teemadel võrdõiguslikkusest korruptsioonivastase võitluseni. Viimane on tänases Tallinnas eriti oluline.”

Andres Anvelt on sotsiaaldemokraadist Riigikogu liige. Ta on olnud keskkriminaalpolitsei direktor ja juhtinud Sisekaitseakadeemia politseikolledžit. Täpsema eluloo leiab aadressilt: www.andresanvelt.com/minust.

x
Liitu uudiskirjaga