Muutus algab kodukohast

Anvelt: igal Tallinna lapsel peab olema võimalus käia huvikoolis ja trennis

Tallinna linn peab võimaldama igal lapsel tegeleda tasuta ühe huvi- või spordialaga, leiab sotsiaaldemokraatide linnapeakandidaat Andres Anvelt.

Anvelti sõnul ei luba täna pere rahakott paljudel pealinna lastel huvikoolis või trennis käia. “Erahuvikoolide toetamise lõpetas Tallinn täielikult juba mitu aastat tagasi. Nüüd on aeg see toetus taastada ja astuda samm edasi ning tagada igale lapsele soovi korral ühes huviringis või trennis osalemine,“ märkis Anvelt. „Ükski laps ei tohi pere materiaalse olukorra tõttu huviharidusest eemale jääda. Huvikoolides ja spordiklubides käivate laste arv peab suurenema,“ rõhutas Anvelt.

Toetusel lapse kohta oleks aga lagi peal ehk kallimate harrastuste puhul jääks lastevanemate kanda teatud ulatuses omaosalustasu. Sotsiaaldemokraatide arvates võiks toetus lapse kohta ulatuda umbes 25 euroni kuus, mis nõuaks aastas ligikaudu seitse miljonit eurot. Täna käib Tallinna huvikoolides ligi 11000 ja sporditrennides 19500 last ning noort.

„Huvi-või spordiringis käimine kuulub täisväärtusliku lapsepõlve juurde. See arendab nii laste loovust kui ka muid oskusi. Paraku on suur hulk Eesti lapsi sellest võimalusest ilma jäänud. Siin peab riik omavalitsustele appi tulema ja pakkuma tuge oma eelarvest. Meie oleme koostööks valmis,“ rõhutas Anvelt.

Lähem info:
Andres Anvelt
5247747

x
Liitu uudiskirjaga