Muutus algab kodukohast

Anvelt: mupo ümberkorraldamine ei tohi toimuda patrullide arvel

Tallinna linnavalitsuse eilne otsus vähendada oluliselt munitsipaalpolitsei patrullide arvu kahjustab tallinlaste turvatunnet, leiab sotsiaaldemokraatide linnapeakandidaat Andres Anvelt.

Anvelti sõnul vajab mupo ümberkorraldusi. “Aga kindlasti ei ole õige täna valitud tee, kus tõstetakse juhtkonna palkasid, vähendades samas 12 võrra tänavapatrullide arvu. Linnavalitsuse otsus kaotada öised tänavapatrullid vähendab oluliselt tallinlaste turvatunnet ja teeb tänase mupo eesmärgi veel segasemaks,“ rõhutas Anvelt. „Mupo on kordamas samu vigu, mida tegi omal ajal riigi politseiamet, kus nö juhtivad struktuurid hakkasid varjutama töötegijaid.“

Sotsiaaldemokraadid tahavad muuta mupo linna heakorda tagavaks linnavahiametiks, mis ei hirmutaks linnakodanikku politsei nimetuse matkimise ja liigse jõustruktuuri mainega. Tallinnas on mitmeid objekte haridusasutustest kuni avalike üritusteni, kus on vaja heakorra ees seista. Iga linnavaht peab olema suuteline tagama iseseisvalt korda ilma ülemuste arvukate juhtnöörideta. Linnavaht on oma sisult teenindusüksus, kes aitab linnakodanikku või külalist mure korral. Kindlasti jääks talle ka järelevalve roll ning vajadusel ka karistamine, kuid seda vaid juhul, kui teisi võimalusi enam ei ole. Samuti peab linna korrakaitse olema poliitikavaba ja erakondlike mõjutusteta.

„Mupos on praegu ühe kindla erakonna liikmeid protsentuaalselt tunduvalt rohkem kui 80ndate aastate Tallinna miilitsas NLKP-lasi. Veerand sajandit hiljem on selline olukord naeruväärne ja osutab linnajuhtide soovile kasutada kõikvõimalikke, ka ajaloolisi meetodeid oma ainuvõimu kindlustamiseks! Puudu on veel autoostulubade eraldamine täitevkomitee poolt tublimatele parteilastele,“ ironiseeris Anvelt.

Linnavalitsus kinnitas kolmapäevasel istungil munitsipaalpolitsei uue struktuuri.

Lähem info:
Andres Anvelt
5247747

x
Liitu uudiskirjaga