Muutus algab kodukohast

Anvelt tutvustas sotsiaaldemokraatide Tallinna varivalitsust

Tallinna linnapeaks pürgiv sotsiaaldemokraat Andres Anvelt tutvustas täna inimesi, keda ta tahab näha Tallinna linnavalitsuses oma meeskonnas.

Linnavolikogu esimehena soovivad Tallinna sotsiaaldemokraadid näha Vadim Belobrovtsevit, kes on varem olnud ka Tallinna abilinnapea. Anvelti „varivalitsusse“ kuuluvad abilinnapeadena TTÜ professor Sirje Keevallik, õppejõud Kadi Pärnits ja Barbi Pilvre, ettevõtja ja õppejõud Anto Liivat, ärijuht Hanno Matto ning ettevõtja Lauri Laats. Kuuest abilinnapeast on kaks doktorikraadiga (Keevallik ja Pilvre) ja kaks õpivad doktorantuuris (Pärnits ja Liivat).

Sotsiaaldemokraatidel on ka kindlad linnaosa juhtide kandidaadid. Haabersti linnaosavanema kandidaadina läheb valimistele vastu Lembit Kolk ja Kesklinna omana Lauri Läänemets. Kristiine juhtimise usaldaksid sotsiaaldemokraadid Maris Silla, Lasnamäe Igor Kopõtini, Pirita Urmas Aaskivi ja Põhja-Tallinna Jaak Juske kätesse. Nõmme linnaosavanema koht kuulub Anvelti varivalitsuses Rainer Vakrale ja Mustamäe linnaosavanema post Lauri Laatsile. Mõlemad mehed on sama ametit ka varem pidanud. Kui Lauri Laats peaks suunduma abilinnapeaks, on Mustamäe linnaosavanema kandidaat Jevgenia Kirilova.

Sotsiaaldemokraatide valimiskogu pani paika ka erakonna pealinna valimisnimekirjad. Ülelinnalist nimekirja veab Andres Anvelt, kellele järgnevad Vadim Belobrovtsev, Barbi Pilvre, Anto Liivat, Hanno Matto, Jaak Juske, Maris Sild, Lauri Laats ja Lauri Läänemets.

Kesklinna valimisnimekirja esinumbrina kandideerib kohalikel valimistel Andres Anvelt, teisel kohal on Maimu Berg ja kolmandal Abdul Turay. Haabersti valimisnimekirja eesotsas on Marianne Mikko, Lembit Kolk ja Katrin Saks. Mustamäe esikolmikusse kuuluvad Indrek Saar, Lauri Laats ja Kadi Pärnits ning Põhja-Tallinna omasse Eiki Nestor, Jaak Juske ja Jelena Rootamm-Valter. Pirital kandideerivad esinumbritena Mart Meri, Jüri Pihl ja Barbi Pilvre, Kristiines Karel Rüütli, Sirje Keevallik ja Maris Sild ning Lasnamäel Sven Mikser, Vadim Belobrovtsev ja Jevgenia Kirilova. Nõmme sotside esikolmik on Rainer Vakra, Anto Liivat ja Külli Urb.

Valimisnimekirjadega saab lähemalt tutvuda aadressil: www.sotsdem.ee/Tallinn. Pidevalt täienev album valimiskogu fotodega on kättesaadav http://www.flickr.com/photos/sotsid/.

Täiendav info:
Andres Anvelt
SDE Tallinna linnapeakandidaat
5247747

x
Liitu uudiskirjaga