Muutus algab kodukohast

Heinart Puhkim liitus Sotsiaaldemokraatliku Erakonnaga

Tööturuanalüütik ja personalikonsultant Heinart Puhkim astus Sotsiaaldemokraatlikku Erakonda, mille ridades kandideerib ta kohalikel valimistel Tallinna volikokku.

Puhkimi sõnul ajendas teda poliitikas aktiivsemalt kaasa lööma Eesti tänane tegelikkus, kus suur hulk tööl käivaid inimesi saab palka, mis ei võimalda inimväärset äraelamist.

„Kui Eestist sai 2004. aastal Euroopa Liidu liige, siis lootsin, et see toob kaasa suurema sotsiaalse turvalisuse. Kahjuks pole lootused täitunud – võimuerakonnad on üritanud aastaid teostada eriti liberaalset majanduseksperimenti, mis on kaugel hoolivusest ja peletab tavakodaniku siit minema,“ rääkis Puhkim.

„Meil on tekkinud arvukalt nn palgavaeseid, kelle kesine sissetulek jääb alla pidevalt kasvavale elukallidusele. See tõsine probleem vajab lahendamist. Siin ei aita majandusanalüütikute üheülbaline mantra, et palgakasv on paha ja pidevalt tuleb tõsta tööviljakust,“ selgitas Puhkim.

Puhkim oli aastatel 2001-2011 Euroopa Komisjoni tööturu alaste nõuandekomiteede liige, aastatel 1997-2009 töötas ta Eesti ühe suurima tööstuskontserni BLRT Grupi personalidirektorina. Lisaks analüütiku- ja konsultanditööle tegutseb ta ka päevalehtede kolumnistina.

Täiendav info:

Heinart Puhkim
Tel. 5119333
heinart.puhkim@gmail.com

x
Liitu uudiskirjaga