Muutus algab kodukohast

Mikser: riigi kohus on tagada tasuta koolilõuna gümnaasiumi lõpuni

Uue õppeaasta lävel kutsuvad sotsiaaldemokraadid valitsuskoalitsiooni tulema välja sellise 2014. aasta riigieelarvega, kuhu on sisse kirjutatud tasuta koolilõuna kõigile gümnaasiumiastmes õppivatele noortele.

„On piinlik, et  Eesti riik ei suuda ega taha pakkuda aastal 2013 tasuta koolitoitu gümnaasiumi lõpuni. Viimane aeg on see viga parandada. Rahaliselt oleks tegu riigile igati jõukohase, kuid sisult suure  ja väga vajaliku sammuga, mis on abiks tuhandetele lastele ja nende peredele,“ ütles Sotsiaaldemokraatliku Erakonna esimees Sven Mikser.

„Koolitoit on paljude laste jaoks ainuke soe toidukord päevas – tema suurem kättesaadavus on üheselt nii laste tervise kui nende parema koolis edasijõudmise huvides,“ lisas Mikser. Seega oleks tegu otsusega, mis omab pikka ühiskondliku mõju, lisas ta

Praegune süsteem on ka Mikseri sõnul ka sügavalt ebaõiglane, sest pärast põhikooli oma haridusteed kutseõppes jätkav noor saab tasuta süüa. “Oma last 10. klassi saatvale perele ei tohiks nii oluline päev tuua automaatselt suuremat väljaminekut. Riik ei tohiks sellisel viisil eristada kutse- ja gümnaasiumiõppureid,” märkis Mikser.

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna fraktsioon on teinud riigikogus korduvalt ettepanekuid gümnaasiumiastmes tasuta koolitoidu sisseseadmiseks.

Täiendav info:
Sven Mikser
63166606

 

x
Liitu uudiskirjaga