Muutus algab kodukohast

Soome rahandusminister Urpilainen: Põhjala riikide edu võtmeks on nutikalt tegutsemine

Soome Sotsiaaldemokraatliku Partei esimees Jutta Urpilainen ja Eesti Sotsiaaldemokraatliku Erakonna esimees Sven Mikser rõhutasid oma tänasel kohtumisel, et arengu tagab inimvara arendamine.

“Edasi saame minna ainult inimestesse ja teadmistesse investeerides. Eelmisel nädalal pani Soome valitsus paika suure reformiplaani, mille eesmärk on luua töökohti ja tõsta tootlikkust,” lausus Soome rahandusminister Jutta Urpilainen. Samal ajal asub Soome kiirendama oma tervishoiusüsteemi reformi ja tugevdama hariduspoliitikat, et keegi ei jääks kvaliteetse hariduseta, lisas ta.

“Põhjala riigid ei suuda maailmas konkureerida loodusvarade või odava tööjõu osas. Meie edu võtmeks on nutikalt tegutsemine,” sõnas Urpilainen.

Mikseri kinnitusel on haritud ja tervetel inimestel keskne roll majanduslanguse tõusuks keeramisel. “Kriisi ajal inimestesse investeerinud Põhjamaad on tänases Euroopas kõige konkurentsivõimelisemad. Soome on näidanud, et järjepidev hariduse ja sotsiaalpoliitika tähtsustamine paneb aluse ka majanduskasvule,” ütles Mikser.

Tema hinnangul tuli Soome majanduslangusest tugevamana välja just tänu sellele, et investeeriti inimeste ümberõppesse ja kutseharidusse. „Eelarvetasakaal peab käima käsikäes majandus- ja sotsiaalpoliitikaga, mis annab inimestele teadmised ja oskused, et saada hakkama tulevikumajanduses. Eesti vajab rohkem läbimõeldud investeeringuid inimvarasse ja vähem primitiivset rahanduspoliitikat,” lausus Mikser.

Soome valitsuse sotsiaaldemokraatidest ministrid ja eduskunna saadikud külastavad Tallinna Sotsiaaldemokraatliku Erakonna kutsel. Hommikused kohtumised keskendusid hariduse regionaalsele ligipääsule ja maksundusküsimustele.

Fotod visiidist on kättesaadavad http://bit.ly/14n4QHx.

Lisainfo:
Sven Mikser
6316606

x
Liitu uudiskirjaga