Muutus algab kodukohast

Sotsid: Pirita TOPi ala ei tohi kortermaju täis ehitada

Täna arutatakse ringkonnakohtus Regati pst 1,3,5 krundi planeeringut. Tallinna linn on koostöös arendajatega andnud arendusele rohelise tee, kuid sellele on vastu nii kogukonnaseltsid kui ka linnavolikogu opositsioon.

Kõnealune arendus lubab rannaäärse ala täita korrusmajadega, sulgeda merevaate ja tuua Piritale ligi 1000 uut elanikku. Sotsiaaldemokraadid on järjekindlalt olnud TOPi planeeringu vastu, sest see ei sobi ümbrusesse, teravdab veelgi Pirita mahajäänud infrastruktuuri probleeme, lisades näiteks liiklusummikuid Pirita teele.

“Pirita purjespordikeskuse piirkonda tuleb arendada, kuid miljöötundlikult. Regati 1,3,5 arendus on ajale jalgu jäänud,” lausus Pirita halduskogu sotsiaaldemokraadist esimees Barbi Pilvre. “Protsess on kestnud üle kümne aasta ning vahepeal on linna arengus toimunud olulisi muudatusi, sealhulgas on esile kerkinud Rohelise Pealinna idee, mis väärtustab veel säilinud looduskeskkondi Tallinnas.”

Unikaalsele krundile peab sotsiaaldemokraatide veendumusel jääma puhkeala või kerkima mõni linnale vajalik unikaalobjekt, näiteks ooperiteater või kunstiülikooli hoone. Sotsiaaldemokraatide Tallinna piirkond on vastu TOPi ala täitmisele korterelamutega, mida võimaldab praegu linnavolikogu poolt heaks kiidetud planeering. Sellise massiivse elamuehituse jaoks puudub Pirital vajalik infrastruktuur: koolikohad, lasteaiakohad, transpordivõimalused.

Lisainfo:
Arvo Uukkivi 5574500
Pirita halduskogu liige, SDE

Barbi Pilvre 56207220
Pirita Halduskogu esimees, SDE

Jüri Pihl, 5172278
Tallinna volikogu liige, SDE

x
Liitu uudiskirjaga