Muutus algab kodukohast

Indrek Saar: Keskerakonna toetus püsib kõrge tänu Savisaarele

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna peasekretäri Indrek Saare hinnangul püsib Keskerakonna toetus kõrge tänu partei juhi Edgar Savisaare avalikkuse tähelepanu keskmes olemisele.

“See on väga loogiline, et kuna viimane kuu on olnud selgelt kohalike omavalitsuste aktiivne kampaania, siis kindlasti see mõjutab ka sellist üleüldist hoiakut erakondade suhtes,” ütles Saar BNS-ile, kommenteerides erakondade oktoobrikuu toetusnumbreid ja seitsme protsendipunkti võrra vähenenud eelistuseta valijate arvu.

“Kui me näeme, et Keskerakond on viimastel kuudel selgeks liidriks, siis seda mõjutab kindlasti see, et Tallinnal on ebaproportsionaalselt suur osakaal kohalike omavalitsuste kampaanias ja Edgar Savisaar on olnud väga jõuliselt pildil, olgugi, et inimesed ei pruugi tema poolt valida näiteks Tartus või Torgus,” kommenteeris Saar Keskerakonna ligi 30 protsendini ulatuvat toetust.

“Teine pool on see, et meie oleme väljas umbes pooltes omavalitsustes üle Eesti ja konkurendid on enamates väljas,” kommenteeris Saar SDEoktoobris 20 protsendini langenud toetust. Võrreldes nelja aasta taguse tulemusega on sotsid Saare sõnul oma toetust kõvati kasvatanud, kuid tuleb anda aru, et kohalike valimiste hääletustulemust ei ole võimalik mitmekordistada.

Kui riigikogu valimised toimuksid homme, siis toetaks Keskerakonda 29, Reformierakonda 22, SDE-d ja IRL-i võrdselt 20 protsenti valijatest, selgub Eesti Rahvusringhäälingu (ERR) uudistetoimetuse tellitud TNS Emori üle-eestilisest küsitlusest. Eesti Konservatiivset Rahvaerakonda toetaks neli protsenti ning Iseseisvusparteid ja rohelisi võrdselt üks protsent. Oma eelistust ei osanud öelda 36 protsenti küsitlusele vastanutest.

http://www.delfi.ee/news/paevauudised/eesti/indrek-saar-keskerakonna-toetus-pusib-korge-tanu-savisaarele.d?id=66924936

x
Liitu uudiskirjaga